شاید در نگاه نخست پس از گل غیرمنتظره مهاجم هلندی تنها اینگونه به نظرمی رسید که او دست راستش را به سمت هواداران تیم گرفته تا خوشحالی بیش از حد خود را درجریان داربی لندن نشان دهد. فن پرسی در آن مسابقه هت تریک کرد و آرسنال در یک روز تاریخی 5-3 چلسی را دراستمفوردبریج درهم کوبید. اما صرف نظر از بخش زیبای قصه، تیم آرسن ونگر اسیر یک جنجال رسانه ای غیرمنتظره شد تا شادی این پیروزی کمرنگ ترجلوه کند. این اقدام فن پرسی همه را یاد مارک بوسنیچ سنگربان آستون ویلا انداخت که درسال 1996 به خاطر ژست معروف سلام نازی خطاب به هواداران تاتنهام که عمدتا یهودی هستند، اعتراضهای زیادی به جان خریده بود.
بی درنگ نشریات بریتانیایی درپی این اقدام مهاجم ملی پوش هلندی او را به نازیست بودن متهم کردند. اما برخلاف قضیه پیش آمده برای بوسنیچ که خود او به ریشه سیاسی این حرکت خود اعتراف کرد، رابین فن پرسی درصفحه اختصاصی خود در سایت توئیتر پاسخ صریحی به این انتقادها داد ونوشت: «من درجریان اتهامات مسخره ای که به من زده شده قرارگرفته ام که مربوط به خوشحالی یکی از گلهایم دربازی شنبه گذشته برابر چلسی بوده است. اینکه بلند شدن دست من و بردن آن به سمت هواداران را به شکل دیگری تعبیرکنند واقعاً عجیب است. اینکه رسانه ها می خواهند چنین چیزی را به من نسبت دهند باورکردنی نیست. برای اینکه در لحظه خوشحالی من به هیچ وجه به چنین چیزی فکرنمی کردم.»
به احتمال زیاد کاپیتان آرسنال حقیقت را به زبان آورده و هیچ قصد وغرضی دراقدام او وجود نداشته است، اما سؤالی که هیچ کس پاسخی برای آن نیافته این بوده که چرا فن پرسی شادی معمول خود را درآن لحظه انجام نداده است. لیگ برتر بزودی پاسخ این سؤال را کشف خواهد کرد. بخصوص که طی هفته های اخیر، بی انضباطی های مکرر درجریان بازیهای لیگ سبب شده نوعی ناهنجاری فرهنگی- سیاسی درفوتبال انگلیس شکل گیرد. درپی مسایل مربوط به اظهارات نژادپرستانه جان تری به مدافع «کیوپی آری» و مشکلی که بین «اورا» و «سوارس» دربازی یونایتد- لیورپول ایجاد شده بود، حالا اعتراض باشگاه نیوکاسل برای توهین صورت گرفته به آموبی سبب شده مسؤولان اتحادیه فوتبال انگلستان جریمه های سنگینی برای خاطیان درنظرگیرند تا این قضیه به ویروسی واگیردار دربین بازیکنان شاغل درلیگ جزیره تبدیل نشود.
ترس ازاشاعه فرهنگ نژادپرستی فوتبال انگلیس را دراضطراب فرو برده و این چند اپیزود ازبازگشت رفتارهایی که مسؤولان لیگ برتر امید زیادی نسبت به پایان یافتن همیشگی آنها داشتند، خبرمی دهد. واکنش باشگاهها و اتحادیه فوتبال انگلیس نسبت به این قضیه نسبتاً تند بوده و ممکن است طی روزهای آینده جریمه های سنگینی برای بازیکنان متهم به ابرازاظهارات نژادپرستانه درراه باشد تا به همه ثابت شود فوتبال نه تنها درلیگ برتر، بلکه در هیچ کجای دیگردنیا نمی خواهد دردام نژادپرستی و تبعیض نژادی از سوی بازیکنان و هواداران سقوط کند. موج جدید اعتراضها در این زمینه در بازی لیورپول - یونایتد بین سوارس و اورا رخ داد.
پس ازآن توهین جان تری به آنتون فردیناند با جمله «سیاه کثیف» یا چیزی مشابه آن دربازی چلسی و کوئینزپارک رنجرز جنجالی طولانی بر پا کرد و سرانجام باشگاه نیوکاسل در سایت اینترنتی خود اعلام کرد که درجریان یک توهین نژادپرستانه به سامی آموبی قرار گرفته است. باشگاه نیوکاسل و این بازیکن بلافاصله اتفاق رخ داده را به مقامات پلیس اعلام کردند و پلیس هم اکنون در حال تحقیق روی این ماجراست.
باشگاه نیوکاسل دربیانیه ای اعلام کرده هرگونه اظهارنظر نژادپرستانه غیرقابل قبول است و این باشگاه نژادپرستی را درهیچ نوعی تحمل نمی کند وتدابیری جدی برای مقابله با این رفتارها خواهد اندیشید.
به هرحال درمیان این سه ماجرا، اپیزودی که بیشترین جنجال ممکن را در جزیره به همراه داشته مربوط به درگیری لفظی جان تری و برادر ریو فردیناند که همبازی تری درتیم ملی انگلیس است، بود. تری به خاطر رسوایی های اخلاقی بهارگذشته بازوبند کاپیتانی تیم ملی انگلیس را به طورموقت از دست داده بود وحالا ممکن است به خاطر ابراز اظهارات نژادپرستانه اش برای همیشه این بازوبند را از وی سلب کنند.
در گذشته اتحادیه فوتبال انگلیس جریمه های سنگینی برای باشگاه هایی که هواداران آنها شعارهای نژادپرستانه به بازیکنان تیره پوست حاضر در زمین سرداده بودند و محرومیتهای سختی برای بازیکنان مقصر در این رابطه در نظر گرفته بود. در حال حاضر، سیستم کنترل در ورزشگاه ها تنها می تواند هواداران تیمها را زیرنظرداشته باشد، اگر چه باشگاه ها مدعی هستند بازیکنان تیمها باید الگوی مناسبی برای هواداران آنها باشند و برای همین تری و دیگر بازیکنان بزرگ متهم به نژادپرستی ممکن است آینده فوتبال خود را در خطر ببینند.
نظر شما